Almanca Eğitim Modelimiz

Tuzkaya Eğitim Kurumlarında 9. sınıf itibariyle başlayan Almanca eğitiminde amacımız öğrencilere Almancanın avantajlarını tanıtmak ve dil çeşitliliğinin onların sosyal gelişimlerine nasıl katkı sağladığını göstermektir.

Almanca Eğitim Modelimizin hedefi ise öğrencilerimize uluslararası alanda geçerliliği olan Almanca sertifikaları kazandırmaktır. Bu sertifikalar dünyanın her yerinde geçerliliği olan “Goethe Zertifikat, TestDAF ve Telc” Sertifika programlarıdır ve haftada 10 saatlik bir çalışma programı ile hazırlanır. Bu programımız ile 9. sınıfı bitiren öğrencimiz, A2 belgesini alarak Almanca’nın temel becerisine sahip olurken 10. Sınıfın sonunda yine haftada 10 saatlik bir çalışma programı ile B1-B2 düzeyindeki belgeye sahip olur ve Almanya’nın birçok üniversitesinde eğitim olanağı yakalamış olur. 

Bu sertifikalarla ayrıca Almanca düzeylerini belgelendirerek kariyerlerine de katkıda bulunmuş olurlar.

Sosyal ve kültürel etkinliklerle zenginleştirdiğimiz Yabancı Dil Eğitim Programımız ile öğrencilerimiz ayrıca temel/ileri Almanca dışında “Okuduğunu- Dinlediğini Anlama, Yazma ve Konuşma” alanlarında da ders görmektedirler.

KAZANIMLARIMIZ

9.SINIFLAR A1 – A2 Seyiyelerinde;

DİNLEDİĞİNİ ANLAMA (Hörverstehen) Kendisini doğrudan ilgilendiren konularla ilişkili kalıpları ve çok sık kullanılan sözcükleri anlayabilir. Kısa – basit ileti ve duyurulardaki temel düşünceyi kavrayabilir, tanıdık sözcükleri ve temel kalıpları yavaş ve net konuşulduğunda anlayabilir.

OKUDUĞUNU ANLAMA

(Leseverstehen) kısa ve basit metinleri okuyabilir. İlanlar, kullanım kılavuzları, mönüler ve zaman çizelgeleri gibi günlük metinlerdeki genel bilgileri kavrayabilir ve kısa kişisel mektupları anlayabilir. Basit soru sorabilir, cevap verebilir. Emir cümleleri kurabilir, emirleri yerine getirebilir.

KARŞILIKLI KONUŞMA

(Sprechen) bildik konular ve faaliyetler hakkında doğrudan bilgi alışverişini gerektiren basit ve alışılmış işlerde iletişim kurabilir. Konuşmayı sürdürebilecek kadar olmasa da sohbetlere katılabilir.  Sözlü anlatımda basit bir dille kendisini, ailesini ve diğer insanları, yaşam koşullarını, eğitim geçmişini ve son işini betimlemek için bir dizi kalıp ve cümleyi kullanabilir.

YAZILI ANLATIM 

(Schreiben) kısa, basit notlar ve iletiler yazabilir; teşekkür mektubu gibi çok kısa kişisel mektuplar yazabilir.

10. ve 11. Sınıflar: B1-B2 seviyesinde;

İş, okul ve boş zaman etkinlikleri gibi günlük konuşma kalıplarını rahatlıkla anlayabilir. Almanca konuşulan yerlerde karşılaştığı günlük konuşmaların zorlanmadan üstesinden gelebilir. Kişisel ilgi alanında olayları bağdaştırarak hem sözlü hem de yazılı olarak ifade edebilir. Geçmişte yaşanan olay ve tecrübeler hakkında konuşabilir, geleceğe dair planlarından söz edebilir.Almancayı akıcı konuşan kişilerle rahatlıkla iletişim kurabilir, tartışmaları sürdürebilir. Cümleleri kurmakta ve anlamakta zorlanmaz. Ağır metinleri anlayabilir ve özetini çıkarabilir. Birçok konuda fikrini gerekçesiyle beraber açık ve net ifade edebilir.